De overgang van het basisonderwijs naar de middelbare school is nog best een grote stap. Ook al kijken veel kinderen er naar uit en hebben ze er enorm veel zin in, er komen zoveel nieuwe dingen op hun pad. Ze gaan van een relatief kleine school naar een school met veel meer kinderen. Van een school op korte afstand van je huis naar een school waarbij je nu een heel stuk moet fietsen, soms zelfs al ‘s morgens vroeg in het donker. Je vertrouwde vriendjes gaan naar een andere school dus ga je nieuwe onbekende kinderen leren kennen. Daarnaast heb je niet 1 vertrouwd gezicht voor de klas staan maar elk uur een andere juf of meester. En dan nog het huiswerk, de toetsen, het leren en plannen …

Om een soepele overgang van basisschool naar de middelbare school te bevorderen kunnen kinderen in groep 7/8 bij mij de cursus “Ik Leer Leren” volgen.

Wanneer kinderen van het voortgezet onderwijs ontdekken dat het leren niet vanzelf gaat, resultaten achterblijven en plannen moeilijk is. Is de cursus Snel leren= Leuk leren voor hen heel geschikt.