Een kind moet veel leren op weg naar volwassenheid. Gedurende het hele proces van groter groeien kan er van alles gebeuren waardoor een kind zijn capaciteiten even niet (volledig) kan benutten. Voor alle grote en kleine vragen die ouders en kinderen hebben tijdens het proces van opgroeien, kunnen zij een beroep doen op de kindercoach.

In de praktijk van Kidsuniek begeleid ik kinderen met allerlei vragen op emotioneel en sociaal gebied. Dit kan zijn, faalangst, vergroten van zelfvertrouwen, omgaan met spanning, leggen van sociale contacten of weerbaarder worden.

Mijn aanpak is oplossingsgericht, de focus ligt niet op het probleem, maar juist op de kwaliteiten die het kind al zelf bezit. Het kind wordt gestimuleerd zelf tot oplossingen te komen. Oplossingen die bij het kind passen. Zo is een kind meer gemotiveerd en zal het zijn eigen kracht herontdekken en ontwikkelen.

Aangezien ieder kind uniek is, is ieder coachingstraject dan ook verschillend. Het traject wordt op de leeftijd en het kind aangepast. Hierbij maak ik gebruik van allerlei spelmaterialen, gesprekken, creatieve materialen en oefeningen. Dit doe ik zoveel mogelijk vanuit de methode Kids’ Skills.

Meestal zijn 2 tot 5 afspraken, van een uur, voldoende om samen oplossingen te vinden waardoor het kind weer verder kan. Kindercoaching is een kortdurende en laagdrempelige vorm van hulp voor kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar.

Een kindercoach geeft dus geen kant en klare oplossingen! De aanpak is praktisch, toekomstgericht en kortdurend.